Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Tjenđin, Kina: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa predsjednikom Državnog savjeta NR Kine Venom Điabaoom

Objavljeno: 27.09.2008. 17:15 Autor: Naslovna strana
Narodna Republika Kina podržava evropske aspiracije Crne Gore i sa zadovoljstvom konstatujem da je Crna Gora postigla veliki napredak u društvenom i ekonomskom razvoju izjavio je predsjednik Državnog savjeta NR Kine Ven Điabao tokom susreta sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem, danas u Tjenđinu.

Premijer Đukanović je podsjetio da Kinu i Crnu Goru povezuje dugo i tradicionalno prijateljstvo i zahvalio na razvojnoj podršci koju Državni savjet NR Kine pruža Vladi Crne Gore. Upoznajući predsjednika Vena sa dinamičnim ekonomskim razvojem Crne Gore, Premijer Đukanovic je ukazao na niz mogućnosti za dalju saradnju na polju kapitalnih infrastukturnih projekata i u sektoru turizma. Predsjednik Vlade je naglasio da su kineski investitori dobro došli u Crnu Goru, naglašavajući u tom smislu značaj i ulogu Međudržavnog komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju.

Predsjednik Drzavnog savjeta Ven Điabao se saglasio da dvije zemlje treba da pojačaju saradnju na ekonomskom planu, ističući da će kineska Vlada u narednom periodu podstaći ugledne kompanije iz ove zemlje da investiraju u Crnu Goru.

Premijer Đukanović je pozvao predsjednika Vena da posjeti Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno, kao znak kontinuiteta intenzivnih političkih kontakata na najvišem nivou.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?