Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio predsjednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića

Objavljeno: 01.10.2008. 23:07 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predsjednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića.

Predsjednik Đukanović je upoznao gosta sa ekonomskim i demokratskim razvojem Crne Gore i ključnim aktivnostima na dinamičnom putu ka evroatlantskim integracijama. Predsjednik je i ovom prilikom ponovio da je izgradnja najboljih odnosa sa Srbijom u interesu Crne Gore, kao i da sa svim ostalim zemljama regiona dijelimo iste vrijednosti na putu ka Evropskoj Uniji. U tom kontekstu poželjno je usvojiti čitav niz bilateralnih sporazuma koji predstavljaju nužnu pravno-političku infrastrukturu diplomatskih odnosa između dvije države.

Posebnu pažnju sagovornici su posvetili početku pregovora o Sporazumu o dvojnom državljanstvu. Premijer Đukanović je naglasio da, i pored različitih polazišta, očekivanih kada se imaju u vidu objektivne razlike među dvijema državama, treba uložiti maksimalne napore za iznalaženje rješenja koje će predstavljati obostrano prihvatljiv kompromis. Premijeri Đukanović i Cvetković su se saglasili da je stabilnost i integracija zemalja Zapadnog Balkana u EU u najboljem interesu regiona i Evrope.

Tokom razmjene mišljenje na temu Kosova, premijer Cvetković je saopštio očekivanja Srbije u odnosu na Crnu Goru, kao i uvjerenje da će, nakon skorog zasijedanja Generalne skupštine UN, ovo pitanje sa političkog biti prenešeno u pravni kontekst. Uz puno razumijevanje za politiku Vlade Srbije, Predsjednik Đukanović je ponovio poznati stav po ovom pitanju, ističući da će pozicija Crne Gore biti i dalje veoma odgovorna, te da će ona slijediti strateške državne interese, koji bezuslovno obezbjeđuju njenu skoru evropsku i evroatlantsku budućnost.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?