Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio šefa Kancelarije Evropske komisije u Podgorici Leopolda Maurera

Objavljeno: 03.10.2008. 03:05 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas u Podgorici sa šefom Kancelarije Evropske komisije u Podgorici Leopoldom Maurerom.

Predsjednik Đukanović izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Kancelarijom Evropske komisije i podrškom koju pruža Vladi na zahtjevnom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj Uniji. Razgovarano je o potrebi blagovremene pripreme sistema u Crnoj Gori za apsorbciju sredstava iz IPA fondova kroz investiranje u razvoj ljudskih resursa, kao i kontinuiranom pristupu osposobljavanju svih pojedinačnih subjekata iz državnih struktura za saradnju sa ovim fondovima. Pri tome je istaknuta obostrana spremnost za decentralizaciju implementacije ovih projekata kroz efikasnu organizacionu strukturu institucija.

Premijer Đukanović i gospodin Maurer složili su se da je dosadašnja komunikaciona strategija na polju integracije u Evropsku Uniju bila veoma kvalitetna, o čemu nesumnjivo svjedoči podrška javnosti ovom procesu. Kako će Crna Gora veoma brzo sticanjem statusa zemlje kandidata ući u novu etapu svojih odnosa sa EU, zajednički će se raditi na osavremenjavanju strategije i njenom obogaćivanju novim sadržajima primjerenim nastupajućim izazovima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?