Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Rajkom Kuzmanovićem

Objavljeno: 10.10.2008. 22:36 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas u Podgorici sa predsjednikom Republike Srpske Rajkom Kuzmanovićem.

Predsjednik Đukanović upoznao je gosta sa rezultatima crnogorskog ekonomskog i demokratskog napretka, izražavajući privrženost Crne Gore otvorenoj i kvalitetnoj saradnji u regionu, koja će biti na liniji evropskih aspiracija svih država koje ga čine. Premijer je naglasio da Crna Gora snažno podržava pristup koji sve države okruženja vidi u širim evropskim i evroatlanskim okvirima.

Predsjednik Kuzmanović je upoznao premijera Đukanovića sa aktuelnom problemima u funkcionisanju Bosne i Hercegovine, zalažući se za poštovanje dejtonskih principa i Ustava. Premijer je podržao takvu orijentaciju, ističući podršku Crne Gore evropskom putu svih zemalja u regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Sagovornici su zajednički ocijenili da su odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao i entiteta koji čine ovu državu, na visokom nivou i da postoji obostrani interes za njihovo dalje unaprjeđenje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?