Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio predsjednika FIFE Sepa Blatera

Objavljeno: 11.10.2008. 00:14 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predsjednika Svjetske fudbalske organizacije FIFA Sepa Blatera sa saradnicima. Razgovoru su prisustvovali ministar kulture, sporta i medija Branislav Mićunović, kao i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Predsjednik Đukanović je istakao zadovoljstvo prvom posjetom čelnika FIFA Crnoj Gori, povodom svečanog otvaranja kampa Fudbalskog saveza Crne Gore u Podgorici.

Premijer je saopštio da Vlada poklanja maksimalnu pažnju razvoju sporta i formiranju kvalitetne infrastrukture, koja će omogućiti povoljne uslove za ostvarenje još boljih rezultata, posebno imajući u vidu da je Crna Gora zemlja velikih sportskih potencijala. U tom smislu, Vlada će i dalje snažno podržavati aktivnosti FSCG, čija organizacija i dosadašnji uspješan rad značajno podstiču dalju popularizaciju fudbala u državi i obezbjeđuju odgovarajuće mjesto u svjetskoj fudbalskoj porodici.

Zahvaljujući se na prijemu, predsjednik Svjetske fudbalske organizacije Sep Blater je rad FSCG, kao najmlađeg člana FIFA-e, ocijenio veoma kvalitetnim. On je ukazao na značaj podrške koju Vlada pruža ovom sportskom savezu, ističući da će i FIFA kontinuirano djelovati na planu unapređenja i razvoja fudbala u Crnoj Gori. Blater je posebno naglasio odličnu saradnju sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem, čiji angažman u velikoj mjeri doprinosi prepoznatljivosti crnogorskog fudbala u svijetu.

Sagovornici su se složili da je ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu jedan od najboljih vidova međunarodne afirmacije zemlje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?