Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio zamjenika ministra inostranih poslova Italije Alfreda Mantiku, izaslanika šefa diplomatije Italije Franka Fratinija

Objavljeno: 16.10.2008. 22:25 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas zamjenika ministra inostranih poslova Italije Alfreda Mantiku, u svojstvu izaslanika šefa diplomatije Italije Franka Fratinija. Premijer Đukanović i gost iz Italije razmotrili su mogućnosti za dalje produbljivanje bilateralne saradnje, kao i aktuelnu situaciju u regionu, u svjetlu evropskih perspektiva Zapadnog Balkana.

Italija će nedvosmisleno podržati nastavak procesa priključenja zemalja regiona Evropskoj uniji, saopštio je Mantika, potencirajući da je pitanje stabilnosti Balkana jedan od ključnih uslova za to. On je izrazio podršku odluci Vlade Crne Gore da uvaži političku realnost i prizna nezavisnost Kosova, podsjećajući da je Italija bila među prvim zemljama koje su to uradile.

Predsjednik Đukanović je upoznao gosta iz Italije sa namjerom Crne Gore da uskoro aplicira za status kandidata za članstvo u EU i u programu MAP u okviru NATO, zalažući se da svaka država iz regiona napreduje na putu integracija onom brzinom kojom je u stanju da usvaja evropske standarde.

Sagovornici su razmotrili niz mogućnosti za intenziviranje ekonomske saradnje, prije svega u sferi energetike, infrastrukturnih projekata, te razvoja malih i srednjih preduzeća, na osnovama razgovora koji su premijeri Berluskoni i Đukanović imali nedavno u Rimu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?