Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio delegaciju NVO Udruženje građana za povraćaj Ceklinskih ribolova

Objavljeno: 18.10.2008. 00:05 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju NVO Udruženje građana za povraćaj Ceklinskih ribolova, koju je predvodio prof. dr Branko Kostić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja. Predsjednik Đukanović je detaljno obaviješten o istorijatu Ceklinskih ribolova koje su Ceklinjani koristili 212 godina, a država ih nacionalizovala 1947. godine.

Udruženje je dostavilo svim poslaničkim grupama u Skupštini Crne Gore Nacrt zakona o povraćaju Ribolova ili o obeštećenju. Kada ova inicijativa uđe u skupštinsku proceduru, o njoj će se izjasniti i Vlada Crne Gore.

Predstavnici NVO su istakli da za povraćaj Ribolova Ceklinjanima ne bi bila potrebna posebna sredstva, a u Udruženju je ocijenjeno da bi u slučaju obeštećenja bilo potrebno obezbijediti više od 95 miliona eura za oduzetu imovinu, ne računajuci izgubljeni prihod za period duži od 60 godina.

Predsjednik Đukanovic je potvrdio svoj, više puta saopstavani stav, da privatnim vlasnicima treba vratiti ono što im je država oduzela. Prihvatio je da se u nadležnim ministarstvima, ne čekajući formalni zahtjev Skupštine, ocijeni u kojoj mjeri je predloženi nacrt Zakona u saglasnosti sa važećom zakonskom regulativom.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?