Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović u dvodnevnoj posjeti Rumuniji

Objavljeno: 21.10.2008. 20:51 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović boraviće u srijedu 22. i četvrtak 23. oktobra u zvaničnoj posjeti Rumuniji. Tom prilikom svečano će potpisati "Povelju o dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti, bezbjednosti i saradnji u Jugoistočnoj Evropi", koja predstavlja najznačajniji dokument Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP). Članice ove regionalne inicijative su 11 država: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Srbija i Turska.

Premijera Đukanovića u Bukureštu će primiti njegov rumunski kolega Kalin Popesku Taričeanu, a razgovaraće i sa predsjednikom Rumunije Trajanom Baseskuom, kao i sa vodećim ličnostima parlamenta ove zemlje Nicoale Vacaroluom i Bogdanom Olteanuom.

Tokom boravka u Bukureštu, predviđen je i zvanični susret predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa premijerkom Moldavije Zinaidom Grečeani, koja će u ime svoje zemlje takođe potpisati "Povelju o dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti, bezbjednosti i saradnji u Jugoistočnoj Evropi".
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?