Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa delegacijom članova Borda direktora Evropske banke za obnovu i razvoj

Objavljeno: 24.10.2008. 20:56 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas u Podgorici sa delegacijom članova Borda direktora Evropske banke za obnovu i razvoj koju su sačinjavali gospoda Turan Oz, Laszlo Andor, Golan Benita, Virginia Gheorghiu, Sven Hegelund i Joachim Scwarzer, a razgovoru su prisustvovali Claudio Viezzoli, direktor za Zapadni Balkan i Marek Lorinc, šef kancelarije EBRD u Podgorici.
Predsjednik Đukanović je zahvalio na dosadašnjem doprinosu Evropske banke za obnovu i razvoj realizaciji važnih projekata u Crnoj Gori i izrazio zadovoljstvo kontinuitetom saradnje Crne Gore sa najvišim predstavnicima Banke, ističući spremnost za njeno produbljivanje u budućnosti, imajući u vidu izraženo opredjeljenje Banke da poveća svoje učešće u finansiranju razvojnih projekata u našoj zemlji. Premijer je obavijestio goste o visokom stepenu ostvarenog napretka u sprovođenju suštinskih demokratskih i ekonomskih reformi u Crnoj Gori, naglašavajući da se Crna Gora danas veoma stabilno i odlučno kreće putem pune integracije u evropske strukture. Crna Gora je veoma svjesna da do svojih strateških ciljeva može stići odlučnom realizacijom pomenutih reformi, prije svega kroz dalje učvršćivanje saznanja o pravnoj i imovinskoj sigurnosti investitora, odnosno kroz kontinuirano i sistematsko stvaranje konkurentskih povoljnosti u odnosu na druge.
Gosti iz EBRD-a saopštili su da je dugoročna strategija društvenog i ekonomskog razvoja Crne Gore veoma dobro postavljena, kao i raspoloženje ove finansijske institucije da dalje razvija svoje prisustvo u Crnoj Gori, veoma cijeneći konzistentan put Crne Gore i kontinuitet reformi koje se sprovode.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?