Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanovic razgovarao sa predsjednikom Sabora Hrvatske Lukom Bebićem

Objavljeno: 27.10.2008. 20:26 Autor: Naslovna strana
Crna Gora i Hrvatska daju primjer zemljama u regionu kako se, zahvaljujući razumnoj politici i zajedničkoj posvećenosti evropskoj budućnosti, prevazilaze problemi naslijeđeni iz prošlosti - ocijenili su predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Sabora Hrvatske Luka Bebić, koji su danas razgovarali u Podgorici.

Delegaciju hrvatskog Sabora premijer Dukanović je upoznao sa rezultatima koje je Crna Gora postigla u periodu od obnove nezavisnosti, ističući zadovoljstvo intenzivnim političkim dijalogom sa Hrvatskom, kao i zapaženim prisustvom investitora iz te zemlje u ekonomskom i privrednom životu Crne Gore.

Predsjednik Đukanović je naglasio da je pitanje stabilnosti ključno za buducnost Zapadnog Balkana. On je svog sagovornika upoznao sa odlukom da Crna Gora podnese do kraja ove godine aplikaciju za članstvo u Evropskoj uniji, kao i za članstvo u MAP u okviru NATO.

Sagovornici su se saglasili da zastoj ili usporavanje procesa proširenja evropskih i evroatlantskih stuktura nijesu dobri, i u tom kontekstu predsjednik Sabora Luka Bebić je podvukao da Hrvatska snazno podržava priključenje cijelog regiona u EU i NATO.

Bebić je istakao da Crna Gora ima razloga za zadovoljstvo uspjesima koje je ostvarila u minule dvije ipo godine, ocjenjujuci njen put veoma stabilnim, a njenu politiku odmjerenom i stabilizirajućom na cijeli region.

Zajednički je ocijenjeno da postoje veoma dobre perspektive za dalje jačanje ukupnih bilateralnih, a posebno ekonomskih odnosa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?