Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Đukanović - Akaši

Objavljeno: 29.10.2008. 22:38 Autor: Naslovna strana

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas u Podgorici gospodina Jasuši Akašija, nekadašnjeg podsekretara OUN i Specijalnog izaslanika Generalnog sekretara OUN, koji u našoj zemlji boravi kao učesnik IV Međunarodne konferencije o međunacionalnom pomirenju i vjerskoj toleranciji koja se u naredna dva dana održava u Miločeru.

Predsjednik Đukanović je upoznao gosta sa aktuelnim prilikama u Crnoj Gori, njenim razvojnim ambicijama i konkretnim aktivnostima, usmjerenim na što uspješnije i brže ostvarenje naših evropskih i evroatlantskih ciljeva.
Kao diplomata koji je važan dio svoje karijere proveo u našem regionu i kao veliki poznavalac ovdašnjih prilika, gospodin Akaši je izrazio zadovoljstvo napretkom koji je Crna Gora ostvarila, posebno u periodu od obnove nezavisnosti . Takođe, izrazio je uvjerenje da će naša zemlja i dalje uspješno učvršćivati svoju stabilnost, svoj multietnički i multikonfesionalni sklad i time doprinositi afirmaciji mira i stabilnosti u regionu. On je izrazio posebnu zahvalnost Crnoj Gori na podršci koju je dala održavanju IV Međunarodne konferencije, u čijem fokusu su upravo pitanja međunacionalnog pomirenja, vjerske tolerancije i bezbjednosti.
Sa gospodinom Akašijem bili su i predsjednik Akademskog savjeta Evropskog centra za mir i razvoj dr Takehiro Togo i prof. dr Ljubiša Adamović, koji takođe učestvuju na Konferenciji u Miločeru, na kojoj se očekuje prisustvo preko 100 ličnosti iz naučnog i javnog života iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, potom drugih država Balkana i Evrope, kao i iz Japana i SAD.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?