Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio u oproštajnu posjetu šefa Operativnog centra Evropske agencije za rekonstrukciju u Crnoj Gori Rajnera Frojnda

Objavljeno: 07.11.2008. 23:21 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas u Podgorici, u oproštajnu posjetu, šefa Operativnog centra Evropske agencije za rekonstrukciju u Crnoj Gori Rajnera Frojnda.

Povodom skorog isteka mandata EAR-a, predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo njenim osmogodišnjim radom u Crnoj Gori i velikim brojem realizovanih aktivnosti kroz partnerski odnos sa Vladom. Premijer je zahvalio gospodinu Frojndu na ličnom doprinosu uspjehu projekta i istakao da je početak rada EAR-a u Crnoj Gori 2001. godine dočekan sa velikim nadama, za koje se na kraju ovog perioda sa sigurnošću može reći da su u potpunosti ispunjene. Dokaz ovakvom stanovištu je i činjenica da sami prestanak rada EAR-a znači da je Crna Gora na stabilnom putu ka svojim strateškim evropskim i evroatlanskim ciljevima. Sagovornici su dragocjenim ocijenili doprinos Evropske agencije za rekonstrukciju kvalitetnom upravljanju crnogorskim reformama na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Gospodin Frojnd je posebno istakao jasnu viziju Vlade i njenih institucija usmjerenu na prioritetne ciljeve tranzicionog procesa, što je olakšalo aktiviranje resursa sa kojima raspolaže EAR i njihovo stavljanje u funkciju reformi. On je saradnju ocijenio kao više nego dobru i primjer zemljama regiona koje se nalaze u sličnoj fazi razvoja kao Crna Gora.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?