Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović u posjeti Kazahstanu

Objavljeno: 11.11.2008. 19:04 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, tokom svoje prve posjete Republici Kazahstan, razgovarao je sa premijerom Karimom Masimovim o unaprijeđenju sveukupnih odnosa, s posebnim akcentom na intenziviranje ekonomske saradnje.

Sagovornici su razmotrili modalitete unaprijeđenja saradnje na bilateralnom i multilateralnom planu, u susret predsjedavanju Kazahstana OEBS-om, koje ova država preuzima 2010. godine.

Poseban akcenat stavljen je na mogućnosti koje Crna Gora pruža investitorima u oblastima energetike, infrastrukture i turizma. Premijer Đukanović je naglasio da su investitori iz Kazahstana dobrodošli, uz ocjenu da Crna Gora može biti baza za ostvarenje ekonomskih interesa Kazahstana u regionu Zapadnog Balkana, imajući u vidu ostvareni nivo makroekonomske stabilnosti, povoljan poslovni ambijent i odlične odnose koje ima sa svim susjedima.

O investicionim potencijalima u Crnoj Gori premijer Đukanović razgovarao je i u sjedištu Nacionalnog fonda blagostanja Samruk Kazyna, sa predsjedavajućim Kairatom Kelimbetovim. Dogovoreno je da delegacija Fonda uskoro posjeti Crnu Goru u cilju konkretizacije saradnje i pripreme posjete premijera Masimova Podgorici tokom 2009. godine.

Tokom boravka u Astani predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je i sa predsjednikom Donjeg doma Parlamenta Republike Kazahstan, Uralom Muhamedžanovim, koji je izrazio nadu da će Crna Gora postati jedan od važnih partnera Kazahtsana u Jugoistočnoj Evropi, ne samo na političkom, već i na ekonomskom planu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?