Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Premijer Milo Đukanović na Samitu šefova vlada zemalja Centralnoevropske inicijative (CEI) u Kišinjevu (Moldavija)

Objavljeno: 27.11.2008. 19:26 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović učestvovaće u petak, 28. novembra na Samitu šefova vlada zemalja Centralnoevropske inicijative koji se održava u glavnom gradu Moldavije - Kišinjevu.

CEI je najstarija regionalna inicijativa na prostorima Centralne i Jugoistočne Evrope koja postoji od 1989.godine i danas broji 18 drzava: Albanija, Austrija, Bjelorusija,BiH, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina.

Na Samitu premijera država članica CEI predviđeno je razmatranje regionalne saradnje, ocjena napretka evropskih i evroatlantskih integracija u državama Jugoistočne Evrope, a posebna pažnja biće posvećena i globalnim izazovima, posebno finansijskoj krizi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?