Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Đukanović - Mavromatis

Objavljeno: 05.12.2008. 00:25 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Republike Kipar Homera Mavromatisa.

Premijer Đukanović je upoznao ambasadora Mavromatisa sa prioritetima Vlade na polju evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore, kao i sa planom realizacije strateških investicionih projekata u narednoj godini.

Zahvaljujući Kipru na ratifikaciji crnogorskog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, predsjednik Vlade je ponovio da ce Crna Gora prije kraja ove godine predati aplikaciju za članstvo u EU. Đukanovic je ocijenio da su u Crnoj Gori ostvareni rezultati u implementaciji Sporazuma koji nam daju za pravo da apliciramo za status kandidata za punopravnog člana Evropske unije.

Ambasador Mavromatis je istakao da ga raduje značajan napredak Crne Gore u društvenom i ekonomskom razvoju i podržao namjere crnogorske Vlade za naredni korak u pristupanju Evropskoj uniji. On je izrazio spremnost kiparske Vlade da na ovom putu pomogne Crnoj Gori stručnim znanjima i iskustvima iz procesa koji je ova zemlja već prošla.

Premijer Đukanović i ambasador Mavromatis saglasili su se da su politički odnosi dvije zemlje na najvišem nivou, konstatujući značajne perspektive njihovog daljeg unaprjeđenja na polju ekonomije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?