Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio, povodom smrti patrijarha moskovskog i cijele Rusije Aleksija Drugog, telegram saučešća Svetom sinodu Ruske pravoslavne crkve

Objavljeno: 09.12.2008. 20:50 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom smrti patrijarha moskovskog i cijele Rusije Aleksija Drugog, telegram saučešća Svetom sinodu Ruske pravoslavne crkve.

Uz izraze iskrenog žaljenja povodom smrti patrijarha, premijer je naglasio i sljedeće:

"Svojom plemenitom duhovnom misijom, Patrijarh Aleksij Drugi je mudro i istrajno afirmisao temeljne hrišćanske vrijednosti. U veoma složenom istorijskom periodu, Patrijarh je radio na unapređenju položaja pripadnika pravoslavne vjeroispovijesti u Rusiji i čitavom pravoslavnom svijetu, kao i uzdizanju Rusije i njenoj afirmaciji u svijetu. Njegov pravedni angažman na zbližavanju među hrišćanima u jevanđeljskom duhu i doprinos saradnji i razumijevanju među pripadnicima različitih vjeroispovijesti, biće zapamćen kao trajan doprinos ključnim civilizacijskim vrijednostima današnjeg svijeta. Pamtiću s poštovanjem i pijetetom susrete sa Patrijarhom Aleksijem Drugim i njegovu posvećenost vječitom prijateljstvu crnogorskog i ruskog naroda.

Molim vas da povodom velikog gubitka - smrti Njegove Svetosti Aleksija Drugog, patrijarha moskovskog i cijele Rusije, u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, primite izraze najdubljeg saučešća".

U knjigu žalosti, koja je otvorena u Ambasadi Rusije povodom smrti patrijarha Aleksija Drugog, u ime Vlade Crne Gore, upisao se ministar inostranih poslova Milan Roćen.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?