Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio čestitke povodom velikog hrišćanskog praznika Božića

Objavljeno: 24.12.2008. 23:20 Autor: Naslovna strana
Povodom velikog hrišćanskog praznika Božića, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitke nadbiskupu barskom i primasu srpskom monsinjoru Zefu Gašiju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću, svještenstvu i svim vjernicima rimokatoličke crkve u Crnoj Gori.

U čestitki se kaže:
Dan rođenja Isusa Hrista praznik je radosti, dobra i duhovnog mira. U svojoj neprolaznoj civilizacijskoj simbolici Božić poziva na solidarnost, dijalog i brigu prema bližnjima. Takođe, božićni dani jačaju međusobno povjerenje i ujedinjuju naše napore da izgradimo društvo blagostanja i Crnu Goru pridružimo zemljama Evropske Unije. Stoga je veliki hrišćanski praznik prilika da još jednom istaknemo veliki doprinos Rimokatoličke crkve u Crnoj Gori u afirmisanju temeljnih evropskih vrijednosti, uz njegovanje najboljih međuvjerskih i međunacionalnih odnosa.

Uvjeren sam da će, slijedeći Hristovo učenje, vjernici i svi ljudi dobre volje i u narednom periodu još snažnije podsticati društveni dijalog i pozivati na uzajamno poštovanje. Sa željom da blage dane provedete u miru i radosti srdačno vas pozdravljam istakao je u čestitki premijer Đukanović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?