Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio čestitke povodom velikog hrišćanskog praznika - Božića

Objavljeno: 05.01.2009. 21:14 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom velikog hrišćanskog praznika - Božića čestitke vjernicima, sveštenstvu i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

U čestitki se kaže:

"Dan Rođenja Hristovog izvorište je svih hrišćanskih praznika, čija duhovna snaga vjekovima obogaćuje čovječanstvo, čini ga boljim i pravednijim. Božić nas podstiče na humanost i njegovanje tolerancije, izgradnju društva utemeljenog na neprolaznim civilizacijskim vrijednostima. U Crnoj Gori, državi koja na najbolji način baštini mulitikulturalnost, nacionalnu i vjersku raznolikost, Božić ima posebno značenje, jer poziva na afirmaciju sloge i dijaloga.

Uvjeren sam da ćemo, u susret novim iskušenjima, zajedničkom posvećenošću i uzajamnim razumijevanjem, na svim poljima raditi za dobrobit naše Crne Gore.

Iskreno želim da veliki hrišćanski praznik Božić vjernicima i svim građanima Crne Gore donese slogu, napredak i blagostanje."
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?