Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio delegaciju Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista

Objavljeno: 04.02.2009. 21:54 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa delegacijom Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore u kojoj su bili Andrija Nikolić, predsjednik, Dragan Durović, sekretar i Mijat Šuković, član Predsjedništva ove organizacije.

Zajednički je ocijenjeno da su borci i antifašisti značajno doprinijeli obnovi crnogorske državnosti.

Premijer Đukanović je ocijenio da boračka organizacija, ojačana brojnim antifašistima, ostaje značajan faktor u realizaciji programskih državnih zadataka. Uz antifašizam kao okosnicu svih aktivnosti, posebno valja istaći zajednički brižan odnos prema revolucionarnoj tradiciji i spomenicima revolucije. To potvrđuje i skori prijem crnogorske boračke organizacije u svjetsku Ligu ratnih veterana. Ukazano je i na veoma dobru saradnju sa boračkim organizacijama iz bivših jugoslovenskih republika, kao i na intenzivnu međunarodnu saradnju.

Tokom razgovora bilo je riječi i o problemima u radu boračke organizacije, što će biti tema novog susreta predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa predstavnicima Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?