Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio telegram sa najsrdačnijim čestitkama predsjedniku SAD Baraku Obami

Objavljeno: 21.01.2009. 00:30 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je u ime Vlade, i u svoje ime, telegram sa najsrdačnijim čestitkama Baraku Obami povodom preuzimanja dužnosti predsjednika SAD. Predsjednik Đukanović je uputio čestitku i potpredsjedniku SAD Džozefu Bajdenu.

Predsjednik Vlade Crne Gore je između ostalog izrazio uvjerenje da će nova američka Administracija, pod vođstvom predsjednika Obame, u skladu sa svojim slobodarskim i demokratskim tradicijama, uspješno realizovati najavljene prioritete, u vremenu velikih izazova pred kojima se nalazi Amerika, kao i cijeli svijet. On je, takođe, izrazio spremnost za dalje jačanje i učvrščivanje političkih odnosa i svestrane bilateralne saradnje, i crnogorsko-američkog partnerstva i prijateljstva. Uz zahvalnost Americi za kontinuiranu podršku i pomoć demokratskom i ukupnom usponu Crne Gore, kao i njenoj evroatlantskoj i evropskoj perspektivi, predsjednik Đukanović je izrazio očekivanje da će region Jugoistočne Evrope, čije zemlje danas povezuje i namjera da što prije postanu članice NATO i EU, biti u fokusu nove američke Administracije.

IZ KABINETA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?