Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Novosti uobičajeno udarna pesnica lažnih informacija

Objavljeno: 25.02.2020. 22:05 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
Po svojoj oprobanoj matrici, 'Novosti' uzaludno pokušavaju da u spiralu laži uvuku i Vojsku Crne Gore, instituciju od najvećeg povjerenja u našoj zemlji. Zato smo prinuđeni da reagujemo, iako znamo da je to kao da biješ prutom po vodi.

Vojska Crne Gore izvršava svoju ulogu u skladu sa Ustavom i zakonima svoje zemlje i u tome je neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu.
Sve što su do sada napisali, a tiče se Crne Gore je neistina. Oni to dobro znaju, ali tekstovima, kao što je ovaj pod naslovom “I vojsku pripremaju za izlazak na ulice”, misle da mogu podići već vidno splaslu energiju političkih protesta zvanih ''litije'' u organizaciji SPC.

Podsjećamo da je taj tabloid neslavnu titulu najvećeg širitelja neistine u regionu dobio 1993. godine, objavljivanjem čuvene slike Uroša Predića "Na majčinom grobu" nastale prije više od 130 godina. Tada su je predstavili kao fotografiju na kojoj je, navodno, srpsko ratno siroče iz BiH, što je bio jadan pokušaj ilustracije stradanja djece. Ili sta reci za fotografiju iz 2000. godine u Crnoj Gori, tačnije u Beranama sa mitinga podrške Slobodanu Miloševiću.

Koristimo priliku da obavijestimo, ne samo Novosti, nego sve srpske tabloide da ne mogu uznemiriti javnost u Crnoj Gori. Građani Crne Gore su vas poodavno pročitali. I ovo pitanje znaćemo da riješimo na miran, evropski način. 

Crna Gora ima sve potencijale za to, kao i poluge da očuva stabilnost i bezbjednost države i svojih građana.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?