Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio predstavnika visokog komesara UN za izbjeglice i šefa Kancelarije UNHCR u Crnoj Gori Serža Dukasa

Objavljeno: 25.02.2009. 00:40 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predstavnika visokog komesara UN za izbjeglice i šefa Kancelarije UNHCR u Crnoj Gori Serža Dukasa.

Premijer Đukanović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Vlade sa UNHCR, posebno u kriznim godinama na Zapadnom Balkanu. Crna Gora ne bi mogla odgovoriti izazovima velikog priliva izbjeglica i raseljenih lica bez pomoći i dobre saradnje sa UNHCR, ocijenio je Đukanović.

Uprkos posljedicama globalne krize, Vlada Crne Gore će i u narednom periodu imati odgovoran odnos prema rješavanju ovog problema, rekao je premijer Đukanović.

Predstavnik visokog komesara UN za izbjeglice i šef Kancelarije UNHCR u Crnoj Gori Serža Dukasa zahvalio je Vladi na svim naporima koje je učinila u prethodnom periodu na zbrinjavanju izbjeglica i raseljenih lica, o čemu svjedoči i stalno članstvo Crne Gore u Izvršnom komitetu ove agencije Ujedinjenih nacija.

Zajednički je ocijenjeno da će Vlada Crne Gore i UNHCR i dalje ulagati značajan napor da se rješavaju pitanja povratka izbjeglica i raseljenih lica, kao i njihovog adekvatnog tretmana u samoj Crnoj Gori.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?