Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio ambasadora Slovačke Igora Furdika

Objavljeno: 03.03.2009. 23:32 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Republike Slovačke Igora Furdika.

Premijer Đukanović je podsjetio da je Slovačka imala puno razumijevanje i pružila značajnu pomoć Crnoj Gori u referendumskom procesu, uz ocjenu da je obnavljajući svoju državnost na demokratski način, Crna Gora doprinijela promociji evropske politike u regionu.

U prethodne nepune tri godine, ostvaren je zapažen progres u razvoju demokratskih institucija i ekonomskoj stabilnosti, kao i u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, kazao je predsjednik Vlade. Na osnovu toga, Crna Gora je i istakla svoju kandidaturu za dalje korake u procesu pristupanja EU i NATO.

Ambasador Furdik je istakao da Vlada Slovačke argumentovano podržava Crnu Goru u procesu prihvatanja njene aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornici su razmotrili i posljedice globalne ekonomske krize sa kojima se suočavaju sve vlade, ocjenjujući da je u ovoj godini za nacionalne ekonomije najvažnije da ostanu na nogama, da bi nakon izlaska iz krize mogao da otpočne novi investicioni i razvojni ciklus. U tom kontekstu, ocijenjeno je da postoji zahvalan prostor i za unaprjeđenje ekonomske saradnje između dvije zemlje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?