Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio Nj.K.V. Endrjua Alberta Kristijan Edvarda, vojvodu od Jorka

Objavljeno: 06.03.2009. 21:39 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas Nj.K.V. Endrjua Alberta Kristijan Edvarda, vojvodu od Jorka, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori, povodom zvaničnog otvaranja Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici.

Premijer Đukanović je istakao da je Crna Gora veoma ponosna na saradnju i pomoć britanske Vlade u procesu demokratskih reformi i pristupanja evropskim i evroatlantskim integracijama. On je podsjetio da se ove godine navršava 130 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije države i izrazio zadovoljstvo što je jedan visoki predstavnik kraljevske porodice prvi put posjetio Crnu Goru.

Nj.K.V. Endrju Albert Kristijan Edvard, vojvoda od Jorka, podvukao je da je Crna Gora veoma pažljivo i mudro išla putem ka obnovi nezavisnosti.On je ocijenio da je u posljednje tri godine Crna Gora izabrala put širih integracija na kome Ujedinjeno Kraljevstvo iskreno želi da odigra ulogu partnera Podgorici, jer zastupa stav da svaka zemlja treba da napreduje ka EU I NATO u skladu sa rezultatima koje ostvaruje u primjeni evropskih standarda.

Tokom razgovora, kome su prisustvovali i ministri Milan Roćen, Branimir Gvozdenović, Predrag Nenezić i Andrija Lompar, bilo je riječi i o mogućnostima za ekonomsku saradnju i učešće britanskih investitora u procesu privatizacije u Crnoj Gori. U tom kontekstu, iskazan je i poseban interes za učešće investitora iz Velike Britanije u predstojećoj privatizaciji Luke Bar.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?