Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio ministra unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Tomislava Karamarka

Objavljeno: 19.03.2009. 19:40 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je ministra unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Tomislava Karamarka, koji sa saradnicima boravi u posjeti Crnoj Gori.

Premijer Đukanović je ocijenio da sveukupna saradnja Crne Gore i Hrvatske, pa i saradnja policija dvije države, može biti primjer za region. On je podvukao da efikasna borba protiv kriminala i korupcije, koji su prateće pojave svih društava u tranziciji, zahtijeva regionalnu saradnju i da su na tom planu policije dvije države ostvarile zapažene rezultate.

Ministar Karamarko je istakao zadovoljstvo intenzivnom saradnjom koja je ostvarena sa crnogorskom policijom, izražavajući spremnost da i u narednom periodu Hrvatska pruži svu potrebnu pomoć kolegama u Crnoj Gori u procesu integracija.

Zajednički je ocijenjeno da je i prekogranična saradnja sve intenzivnija, kao i da je dogovor Crne Gore i Hrvatske o načinu rješavanja pitanja Prevlake dobar putokaz za prevazilaženje sličnih problema u regionu.

Razgovoru premijera Đukanovića i ministra Karamarka prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović i direktor Uprave policije Veselin Veljović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?