Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio delegaciju Studentskog parlamenta povodom 4. aprila - Dana studenata

Objavljeno: 03.04.2009. 23:44 Autor: Naslovna strana
Povodom 4. aprila - Dana studenata, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas delegaciju Studentskog parlamenta.

Predsjednik Đukanović je istakao da put Crne Gore ka evro-atlantskim integracijama zahtijeva aktivno učešće cijelog društva, posebno mladih ljudi koji svojim znanjem i potencijalom mogu značajno doprinijeti daljem razvoju zemlje.

Zajednički je ocijenjeno da je neophodno na što bolji način artikulisati interese studentske populacije, u cilju unapređenja njihovog položaja i poboljšanja uslova studiranja u Crnoj Gori.

Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, predstavnici Studentskog parlamenta informisali su predsjednika Đukanovića sa načinom funkcionisanja, ciljevima i aktivnostima koje namjeravaju ostvariti u narednom periodu. Dinamična međunarodna saradnja i mobilnost studenata označeni su kao veoma bitne komponente u procesima uključivanja u evropske studentske mreže. U tom smislu, izgledna liberalizacija viznog režima od primarnog je interesa za studente u Crnoj Gori. Članovi delegacije Studentskog parlamenta su posebno naglasili spremnost i znanje crnogorskih studenata da se na kvalitetan način uključe u procese koji vode sveukupnom prosperitetu zemlje.

Predsjednik Đukanović je izrazio razumijevanje za prava, interese i potrebe studentske populacije i ovom prilikom ponovio da će Vlada i ubuduće podržavati projekte i inicijative Studentskog parlamenta i studentskih asocijacija u Crnoj Gori u cilju unapređenja njihovog položaja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?