Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio čestitke povodom hrišćanskog praznika Uskrsa

Objavljeno: 10.04.2009. 18:20 Autor: Naslovna strana
Povodom velikog hrišćanskog praznika Uskrsa, predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je čestitke Nadbiskupu barskom i primasu srpskom Monsinjoru Zefu Gašiju, Biskupu kotorskom Monsinjoru Iliji Janjiću, svještenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

U telegramu se kaže: "Uskrs je praznik koji za sve hrišćane predstavlja trajno životno nadahnuće i obnovu duhovnog nasljeđa. Svojim neprolaznim značenjem, Uskrs je ugradio temeljne vrijednosti u naše društvo, ukazujući nam put ljubavi i međusobnog razumijevanja. Simbolika ovog velikog praznika ujedinjuje naše nade u opšte dobro, solidarnost i toleranciju. Poruka Uskrsa obavezuje sve nas da vrijedno i odgovorno izgrađujemo harmonično, pravedno i slobodno društvo, dosljedno njegujući osnovne hrišćanske vrline."

Izrazivši uvjerenje da će "pripadnici Rimokatoličke crkve u Crnoj Gori i dalje snažno doprinositi afirmaciji ideja međuetničkog i međureligijskog sklada", predsjednik Đukanović je poželio da Uskršnji praznici donesu slogu, mir i napredak.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?