Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio čestitke povodom velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa

Objavljeno: 16.04.2009. 19:08 Autor: Naslovna strana
Povodom velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitke vjernicima, svještenstvu i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

U čestitiki se kaže:
"Kao trajni civilizacijski simbol pobjede dobra i ljudskosti, Vaskrs je praznik nade koji ohrabruje naša nastojanja da izgrađujemo bolje i pravednije društvo, u kome je uzajamno poštovanje jedna od najvažnijih tekovina. Vaskršnji praznici su oduvijek donosili radost i ljubav vjernicima i svim dobronamjernim ljudima, okupljenim u misiji stvaranja opšteg napretka.

Uvjeren sam da će nas dani Vaskrsa podstaći da, na temeljima međusobnog povjerenja i požrtvovanosti, njegujemo neprolazne hrišćanske vrijednosti. Takođe sam siguran da ćemo zajednički skladno sa Vaskršnjim porukama - i ubuduće afirmisati multietnički duh našeg društva koji predstavlja pouzdanu zalogu evropske budućnosti Crne Gore.

Neka veliki hrišćanski praznik donese radost i uspjeh građanima na svim životnim poljima i dodatno osnaži sva djelovanja kojima je cilj ostvarenje dobrobiti i blagostanja u Crnoj Gori" - istakao je premijer Đjukanović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?