Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio ambasadora Kraljevine Holandije Ron van Dartela

Objavljeno: 27.04.2009. 19:57 Autor: Naslovna strana
Ubjedljiva pobjeda na parlamentarnim izborima stvorila je uslove da vladajuća koalicija formira novu Vladu u kratkom roku. Njen prioritetni cilj biće očuvanje stabilnosti u vrijeme globalne krize, kao i obavljanje svih pripremnih aktivnosti za obnovu dinamičnog ekonomskog razvoja nakon što kriza prođe, što će doprinijeti daljem ostvarivanju evropskih i evroatlantskih ciljeva Crne Gore ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović tokom razgovora sa ambasadorom Kraljevine Holandije Ron van Dartelom.

Ambasador Holandije je čestitao premijeru Đukanoviću na demokratskom izbornom procesu, kao i ubjedljivoj pobjedi koalicije Evropska Crna Gora, uz ocjenu da je impresivan način na koji se Crna Gora razvijala u protekle tri godine od obnove državne nezavisnosti.

On je takođe saopštio da je odluka Savjeta ministara EU od 23.aprila kojom je Evropska komisija dobila zeleno svjetlo za izradu tzv. Upitnika za Crnu Goru veoma dobar znak za ovu zemlju na putu njene pune evropske integracije. Vlada Holandije će na tom putu i dalje pružati punu podršku Crnoj Gori, uz jasan stav da će napredak svake zemlje regiona Zapadnog Balkana biti vrednovan posebno saopštio je ambasador Ron van Dartel.

Premijer Đukanović je zahvalio holandskoj Vladi na dosadašnjoj podršci Crnoj Gori u procesu ispunjavanja evropske agende, kao i na finansijskoj pomoći u realizaciji brojnih projekata u oblasti odbrane, zaštite životne sredine, pravde i snaženja kapaciteta u državnoj administraciji.

Čestitajući ambasadoru Ron van Dartelu nacionalni praznik, predsjednik Đukanović je ocijenio i da činjenica da Kraljevina Holandija već treću godinu zaredom organizuje proslavu tog praznika u Crnoj Gori govori o kontinuitetu dobrih odnosa i uvažavanja dvije zemlje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?