Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Japana u Crnoj Gori Tošio Tsunozakija

Objavljeno: 28.04.2009. 22:17 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Milo Đukanović primio je danas novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Japana u Crnoj Gori, sa sjedištem u Beogradu, Tošio Tsunozakija.



Premijer Đukanović ocijenio je da Crna Gora ima izražen interes za nastavak uspješne saradnje sa Japanom, prije svega na ekonomskom planu. On je takođe zahvalio Vladi Japana na dosadašnjoj značajnoj finansijskoj pomoći u realizaciji vrijednih projekata u Crnoj Gori, a najviše u oblasti zdravstva.



Ambasador Tsunozaki naglasio je da primjer japanskog Daido metala, koji uspješno posluje u Crnoj Gori, može poslužiti i drugim japanskim biznismenima da pronađu interes za investiranje. On je takođe izrazio spremnost Vlade Japana da učestvuje u realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata u Podgorici, kao i mogućnost korišćenja tzv. jenskih kredita u određenim oblastima.



Premijer Đukanović i ambasador Tsunozaki saglasali su se da postoje i značajne mogućnosti u dinamiziranju saradnje u oblasti turizma, kao i za bolju iskorišćenost kapaciteta Luke Bar za potrebe japanske privrede.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?