Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio nerezidentnog ambasadora Izraela Artura Kola

Objavljeno: 13.05.2009. 22:15 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas nerezidentnog ambasadora Izraela Artura Kola.

Čestitajući nacionalni praznik Izraela, Dan nezavisnosti 14.maj, predsjednik Đukanović je u razgovoru sa ambasadorom Kolom visoko ocijenio dosadašnju saradnju dvije zemlje, prije svega na ekonomskom planu. Izraelski investitori iskazuju zapaženo interesovanje za ulaganja u Crnoj Gori, i to u krupnim infrastrukturnim projektima, aviosaobraćaju, turizmu,energetskom sektoru, ekologiji i zaštiti životne sredine, kao i nizu drugih oblasti, što otvara brojne mogućnosti za dalje dinamiziranje ekonomske saradnje dvije zemlje.

Sagovornici su pozdravili skoro uspostavljanje avionske čarter linije izmedju Crne Gore i Izraela, a ambasador Kol je upoznao premijera Đukanovića sa odlukom njegove Vlade da omogući ulazak crnogorskih građana u Izrael bez viza, što će biti realizovano nakon razmjene i ratifikacije odgovarajućih sporazuma.

Uz čestitke na nedavnom izboru nove Vlade i premijeru Netanijahu lično, predsjednik Đukanović je uputio i poziv izraelskom kolegi da uskoro posjeti Crnu Goru.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?