Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Marijana Laković Drašković: „Efikasan i pravičan pravosudni sistem, jedan je od prioriteta crnogorske Vlade i našeg pravosuđa“

Objavljeno: 13.03.2020. 19:50 Autor: M.L.

“Samo nezavisno, stručno i odgovorno pravosuđe može biti oslonac ukupnog društvenog i ekonomskog napretka Crne Gore i efikasnog ostvarivanja i zaštite prava i sloboda građana”, saopštila je Generalna direktorica Direktorata za organizaciju pravosuđa, krivično zakonodavstvo i nadzor Ministarstva pravde Marijana  Laković Drašković.

Ona je danas otvarajući nacionalnu konferenciju povodom završetka IPA projekta „Reforma pravosuđa: Unaprjeđenje kapaciteta organizacija civilnog društva u doprinosu očuvanju integriteta pravosuđa“ u organizaciji Centra za monitoring i istraživanje, kazala da efikasan i pravičan pravosudni sistem svakako je jedan od prioriteta crnogorske Vlade i pravosuđa. “Svoje opredjeljenje da i dalje unapređujemo nezavisnost, nepristrasnost i odgovornost pravosuđa i jačamo njegovu efikasnost, iskazali smo usvajanjem nove Strategije reforme pravosuđa 2019-2022 i Akcionog plana za njenu implementaciju, koje je Vlada Crne Gore donijela u septembru prošle godine”, navela je Laković Drašković.

Sprovođenje strateških i operativnih ciljeva iz ove Strategije i povezanih aktivnosti za njihovu implementaciju, predstavljaće nastavak kontinuiranog procesa reforme pravosuđa, koji je već dao značajne rezultate, koji će u značajnoj mjeri doprinijeti ostvarenju najznačajnijih reformskih prioriteta utvrđenih u pregovaračkom procesu za poglavlje 23, objašnjava Generalna direktorica Direktorata za organizaciju pravosuđa Ministarstva pravde i pregovaračica za poglavlja 23 i 24.

Ona je posebno naglasila kvalitetnu saradnju koja je ostvarena sa nevladinim sektorom posebno  u izradi Akcionog plana za implementaciju Strategije reforme pravosuđa 2019-2020 i zaključila da očekujem da će na putu ostvarenja strateških ciljeva nastaviti sa kvalitetnom saradnjom, uz značajan doprinos rezultata projekata koje nevladine organizacije sprovode u ovoj oblasti, kakav je i projekat čiji su se zaključci i preporuke prezentovali na današnjoj konferenciji.


Služba za odnose sa javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?