Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Svečanosti na Cetinju povodom treće godišnjice nezavisnosti Crne Gore

Objavljeno: 19.05.2009. 18:47 Autor: Naslovna strana
Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore 21. maja, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović prirediće u srijedu, 20. maja, svečani prijem za visoke goste, predstavnike političkog, privrednog, kulturnog i javnog života, kao i članove diplomatskog kora.
Prijem će se održati u Plavom dvorcu na Cetinju sa početkom u 12.00 sati.

U srijedu, 20. maja, biće otkriveno i spomen obilježje, koje podiže Vlada Crne Gore, u čast 90. godišnjice Božićnog ustanka.

Protivnici bezuslovnog ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom podigli su 6. januara 1919. godine ustanak kao političku i vojnu akciju protiv nezavidnog položaja Crne Gore u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca i nasilja novih vlasti nad brojnim građanima koji nijesu podržavali odluke Podgoričke skupštine o prisajedinjenju Srbiji.

Ovim činom, Crna Gora trajno obilježava ovaj značajni događaj za njenu nezavisnost, sa željom da sačuva uspomenu na borce i žrtve stradale u ovoj borbi.

Spomenik u Bajicama, uz državne i vojne počasti, svečano će otkriti predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović.

Svečanost u Bajicama počeće u 10.45 sati.

Akreditacije za praćenje događaja možete da izvršite kod Vladinog Biroa za odnose s javnošću, na telefon 242-566, danas do 20.00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?