Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Đukanović - Mirel

Objavljeno: 28.05.2009. 23:00 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas direktora Direkcije za zemlje Zapadnog Balkana u Generalnom direktoratu za proširenje Pjera Mirela, sa saradnicima.

Predsjednik Đukanović ocijenio je da Crna Gora ne bi mogla postići tako snažan progres u prethodnom periodu na planu evropskih integracija bez pune saradnje i pomoći Evropske komisije, kao i Kancelarije EK u Podgorici. On je podvukao da će i nova Vlada, čije se konstituisanje očekuje narednih dana, u svom fokusu imati evropske i evroatlantske integracije, uz nametnuto i neizbježno bavljenje ublažavanjem posljedica globalne ekonomske krize. Predsjednik Đukanović posebno je istakao stratešku važnost pune integracije regiona Zapadnog Balkana, kao nužnu pretpostavku stabilnosti ovog dijela Evrope, a time i Evrope u cjelini.

Direktor Direkcije za zemlje Zapadnog Balkana u Generalnom direktoratu za proširenje Pjer Mirel, koji boravi u Podgorici u okviru redovnih konsultacija Crne Gore i Evropske komisije, čestitao je predsjedniku Đukanoviću na do sada pređenim etapama na putu evropskih integracija, posebno afirmišući njegov stav da Crna Gora ne juri za rokovima već vrijedno radi na ispunjavanju standarda, čime najbolje doprinosi boljem kvalitetu života njenih građana.

On je istakao da se u Briselu posebno cijeni pozitivna uloga Vlade Crne Gore u razvoju dobrih odnosa među zemljama regiona i u tom kontekstu pohvalio dogovor Vlade Crne Gore i Vlade Hrvatske o sporazumnom rješenju pitanja granice na Prevlaci.

Posebna pažnja posvećena je i procesu vizne liberalizacije, koji je ocijenjen izuzetno značajnim za zemlje regiona i sve njihove građane kao konkretno ohrabrenje na putu približavanja evropskim strukturama. Razmatrane su I mogućnosti konkretne finansijske pomoći Brisela zemljama regiona u vrijeme globalne ekonomske krize, i to prije svega kroz pomoć u realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?