Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković i guverner Žugić: Vlada i CBCG će kreirati set mjera za ublažavanje posljedica COVID - 19

Objavljeno: 16.03.2020. 19:12 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je sa guvernerom Centralne banke Crne Gore Radojem Žugićem kako bi Vlada i CBCG, u saradnji sa komercijalnim bankama, kreirale paket mjera u cilju minimiziranja negativnog uticaja COVID - 19 na ekonomiju, građane i privredu.

Premijer je istakao da je za Crnu Goru prioritet zdravlje njenih građana, ali da se takođe mora voditi računa i o ekonomskim parametrima te očuvanju ekonomske aktivnosti.

„Svjesni smo pozicije u kojoj se nalaze naši građani i najveći dio privrede. Nastojimo da brzo i adekvatno reagujemo kako bismo ublažili negativne posljedice koje će osjetiti cio svijet zbog pandemije virusa korona“, rekao je premijer Marković.

Guvrener Žugić je kazao da CBCG već predano radi na pripremi seta mjera, a sagovornici su se saglasili da je važno da se one primjenjuju tokom krize izazvane virusom korona i perioda kratkog oporavka.

Predsjednik Vlade je istakao da se do sada u ovoj kriznoj situaciji pokazalo da cio sistem funkcioniše te da svako nosi svoj dio odgovornosti.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?