Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio delegaciju Nacionalnog komiteta Svekineske narodne političke konsultativne konferencije

Objavljeno: 29.05.2009. 01:25 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas delegaciju Nacionalnog komiteta Svekineske narodne političke konsultativne konferencije, koju predvodi potpredsjednik tog organa, gospođa Zhang Meijing.

Predsjednik Đukanović izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim razvojem odnosa dvije zemlje, uz veoma intenzivan dijalog najviših zvaničnika Crne Gore i Kine u prethodne tri godine. On je istakao da Crna Gora veoma poštuje prijateljstvo Kine, kao i da visoko cijeni snažan razvoj koji je ova zemlja napravila u prethodnom periodu. Veoma sadržajni odnosi i suštinsko prijateljstvo dva naroda garantuju da se ti odnosi i dalje mogu unaprjeđivati, ocijenio je predsjednik Đukanović.

On je visoku delegaciju iz Kine upoznao sa demokratskim i ekonomskim razvojem Crne Gore od obnove nezavisnosti i izrazio uvjerenje da će dinamičan ekonomski razvoj biti nastavljen nakon oporavka svjetske ekonomije od posljedica globalne krize. U tom kontekstu, predsjednik Đukanović je saopštio da je crnogorska ekonomija otvorena za investitore iz Kine koji su već iskazali interesovanje za projekte u oblasti energetike.

Potpredsjednik Nacionalnog komiteta Svekineske narodne političke konsultativne konferencije, gospođa Zhang Meijing prenijela je predsjedniku Đukanoviću čestitku koju mu je uputio kineski premijer Ven Điabao za ponovni izbor na funkciju predsjednika Vlade Crne Gore. Ona je ocijenila da je predsjednik Đukanović dao veliki lični doprinos dinamičnom razvoju crnogorsko-kineskih odnosa.

Brojni susreti na najvišem nivou samo tokom prošle godine potvrda su otvorenog prijateljstva dvije zemlje, a dali su podstrek intenziviranju bilateralnih odnosa.

Takođe,kineska Vlada podstiče tamošnje kompanije da investiraju u projekte u energetici i turizmu u Crnoj Gori, I činiće to I ubuduće - saopštila je gospođa Zhang Meijing.

Ona je prenijela poziv predsjedniku Đukanoviću da Crna Gora učestvuje na svjetskoj izložbi EXPO 2010. čiji je domaćin Šangaj.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?