Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio generalnog sekretara Savjeta Evrope Teri Dejvisa

Objavljeno: 04.06.2009. 00:20 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas generalnog sekretara Savjeta Evrope Teri Dejvisa.

Predsjednik Đukanović podsjetio je da Crna Gora ima veoma pozitivna iskustva u saradnji sa Savjetom Evrope u posljednjoj deceniji i zahvalio generalnom sekretaru na podršci Crnoj Gori od prvih dana njene nezavisnosti. On je ocijenio da je u proteklom periodu Crna Gora obavila veoma važne poslove zahvaljujući i punoj i intenzivnoj saradnji sa Savjetom Evrope. S druge strane, i ova organizacija može biti zadovoljna što je u Crnoj Gori dobila jednu novu, odgovornu i posvećenu članicu.

Predsjednik Đukanović je istakao da će nastavak takve saradnje biti od ogromne važnosti za ostvarivanje ključnih nacionalnih ciljeva Crne Gore punopravnog članstva u EU i NATO, što će biti u fokusu aktivnosti i nove Vlade Crne Gore, čiji izbor se može očekivati naredne sedmice.

Generalni sekretar Savjeta Evrope Teri Dejvis izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Crnom Gorom, uz ocjenu da je ova država u kratkom periodu napravila ogroman napredak. On je posebno istakao očuvanu stabilnost u Crnoj Gori nakon referenduma, kao i njen značajan doprinos regionalnoj stabilnosti.

Sagovornici su ocijenili veoma pozitivnim aktivnosti Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori, kao i ambasadora i Stalne misije Crne Gore pri Savjetu Evrope. Razmijenjena su mišljenja i o načinima za konačno rješavanje pitanja izbjeglih i raseljenih lica.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?