Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića povodom laži prenijetih u nekim domaćim medijima o njegovoj imovini

Objavljeno: 05.06.2009. 01:10 Autor: Naslovna strana
Crnogorski javni prostor dodatno je proteklih dana kontaminiran već mnogo puta prežvakanim naučno-fantastičnim pričama o švercu cigareta i nezakonitom bogaćenju Mila Đukanovića. Riječ je o još jednoj u seriji laži na istu temu diskvalifikovanja mene lično i članova moje porodice. Za razliku od prethodnih glupljoj, jer previđa ranije demantije, čak i pravosnažne presude po tužbama koje sam pokretao povodom sličnih neistina.

Najnovija laž plasirana je ovog puta preko navodnog Centra za istraživačko novinarstvo sa sjedištem u SAD. Stvarni autori, međutim, nijesu na onoj nego na ovoj obali Atlantika. To su lokalni i regionalni istraživači koji već u početku teksta navode kao krucijalni argument izjave članova lokalnih NVO, opozicionih partija i novinara grupe stalnih, uzaludnih lovaca na moje enormno bogatstvo.

Otkuda ovakva ostrašćenost u ponavljanju gluposti i dokazivanju nedokazivog iz ove političke grupacije zaodjenute plaštom nezavisnih novinara i nevladinog sektora - da sam,dakle, tokom svog (očito, za neke iritirajuće dugog) političkog vijeka radio nezakonito i na štetu države?

Ne vjerujem da je njihova inspiracija u ideološkoj i političkoj ravni, nego kao i obično u sitno-šićardžijskim interesima koji renomirane istraživače i prenosioce opredjeljuju da javnosti plasiraju osvjedočene laži.

Zato im nudim unosniji aranžman da ih poštedim dodvoravanja naručiocima: neka pronađu to moje blago i predoče ga javnosti. Učiniće i meni i sebi.Prvo, red je da i ja kao vlasnik konačno vidim neku korist od tih silnih miliona. Drugo, spreman sam da poštenoga nalazača bogato nagradim.

Uz ostale koristi, to može pomoći da se ovi i njima slični istraživači poštede potrebe da za male pare obmanjuju javnost i kompromituju profesiju kojom se bave.

Iako mi je već dosadilo da ponavljam, zbog poštovanja javnosti kojoj su ove obmane namijenjene, još jednom saopštavam: do kraja 2006.godine jedina moja djelatnost bila je vezana za državne funkcije koje sam obavljao i za koje je precizno državnim aktom određena plata.

Od kraja 2006. do početka marta 2008. javno i zakonito sam se bavio privatnim biznisom, razumije se uspješno, i naravno platio porez državi.

Od marta 2008. do danas, opet se bavim državnim poslovima. Moji ranije pokrenuti biznisi su zaustavljeni i sve promjene koje su se u tom periodu događale vezane su za redovno izmirivanje poreskih obaveza.

To je jedina istina o bogatstvu Mila Đukanovića.

Svjestan sam da ću, dokle god se bavim uspješno politikom, ili privatnim biznisom, svejedno biti meta neuspješnih. Savjetujem im da razloge neuspjeha potraže u sebi. Domaćim dežurnim, ostrašćenim nezadovoljnicima, koji podršku traže na strani, poručujem: neka se odvaže i formiraju političku stranku i na jedini demokratski način probaju da se domognu vlasti. Skrivanje iza istraživača, raznih internet sajtova, nevladinih grupa itd. ne samo da se pokazalo kao pucanj u prazno, već ni namjanje nije čojski.
A u Crnoj Gori se dobro zna značenje te riječi.

Milo Đukanović

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?