Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio ambasadora Kanade Džona Morisona

Objavljeno: 08.06.2009. 22:00 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Kanade Džona Morisona.

Predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije zemlje, koja je otpočela ne ekonomskom planu, nastavila se u nauci i kulturi da bi sada sazreli uslovi i za političke kontakte na najvišem nivou. On je istakao veoma pozitivna iskustva sa kanadskim investitorima, kao i saradnju u oblasti odbrane i visokog obrazovanja. Predsjednik Vlade je upoznao kanadskog ambasadora da će sjutra u Parlamentu izložiti program i sastav nove Vlade čiji će strateški ciljevi, članstvo u NATO i Evropskoj uniji, ostati nepromijenjeni.

Ambasador Kanade Džon Morison naglasio je da njegova Vlada snažno podržava strateške ciljeve Crne Gore, uz ocjenu da je budućnost cijelog regiona u evroatlantskim i evropskim integracijama. Crna Gora je u prvim redovima tog dinamičnog procesa kad je riječ o regionu, ocijenio je ambasador Morison.

On je istakao da je Crna Gora za Kanadu posebno važna zbog značajnih investicija kanadskog biznismena Pitera Manka, koje će imati pozitivne posljedice po ekonomski razvoj Crne Gore.

Govoreći o posljedicama globalne krize, predsjednik Đukanović je istakao da je Vlada Crne Gore do sada uspješno amortizovala udare krize na ekonomskom i socijalnom planu, uz kvalitetnu pripremu investicionih projekata čija će realizacija otpočeti nakon što kriza prođe.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?