Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikolu Špirića

Objavljeno: 15.06.2009. 19:21 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas u Budvi, na marginama sastanka Konstituence Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Nikolu Špirića.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o putevima za preduprjeđenje daljih posljedica globalne krize po ekonomije dvije zemlje. Predsjednik Đukanović je ocijenio da je prioritetni zadatak očuvanje makroekonomske stabilnosti u Crnoj Gori, te da su ohrabrujući podaci za prvi kvartal ove godine u kome je realni rast bruto-društvenog proizvoda oko nulte stope. On je sagovornika upoznao sa daljim koracima na planu evroatlantskih i evropskih integracija, posebno ističući posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji. U tom kontekstu, ocijenjeno je da saradnja Crne Gore i Bosne i Hercegovine može služiti za primjer, jer u odnosima dvije zemlje nema nijednog otvorenog pitanja.

Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić istakao je da značajan prostor za dalju saradnju postoji na ekonomskom planu, prije svega u razvoju saobraćajne infrastrukture i korišćenju potencijala Luke Bar za potrebe privrede BiH. O tim temama predsjednik Đukanović i predsjedavajući Špirić razgovaraće i prilikom najavljene zvanične posjete delegacije Savjeta ministara BiH Crnoj Gori.

Špirić je takođe upoznao predsjednika Đukanovića sa inicijativom za održavanje sastanka premijera Crne Gore, Srbije i Hrvatske u Sarajevu, na kome bi se razgovaralo o unaprjeđenju saradnje u regionu.

U razgovoru predsjednika Đukanovića i predsjedavajućeg Špirića učestvovao je i potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar finansija Igor Lukšić.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?