Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa novinarima iz država članica EU

Objavljeno: 15.06.2009. 23:57 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas grupu novinara iz država članica Evropske unije koji borave u višednevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori u organizaciji Evropske komisije.

Premijer je upoznao novinare iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Španije, Holandije, Finske, Njemačke, Austrije i Slovenije sa političkim, ekonomkim i društvenim procesima u Crnoj Gori i sa dostignućima naše zemlje na putu evroatlantskih integracija.

U dužem razgovoru predsjednik Vlade je ocijenio da je Crna Gora ekonomski, bezbjednosno i politički stabilna zemlja sa vrlo jasnom perspektivom punopravnog članstva u NATO-u i Evropskoj uniji istakavši da je naša zemlja na korak od dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU i u MAP-u kao predpristupnoj instanci za članstvo u NATO-u. Premijer je istakao zadovoljstvo izuzetnim ekonomskim pokazateljima u Crnoj Gori od obnove nezavisnosti.

Novinari iz eminentnih evropskih medija koji borave u Crnoj Gori u okviru redovnog programa Direktorata za proširenje Evropske komisije sa ciljem upoznavanja evropske javnosti sa državama koje su u procesu pridruživanja, pokazali su široko interesovanje, kako za crnogorske teme poput uspješnog procesa evrointegracija i personalnog sastava nove vlade, tako i za teme karakteristične za sve države-kandidate, od izbornog procesa do sive ekonomije i korupcije.

Predsjednik Vlade je ocijenio da ključno pitanje regiona predstavlja njegova stabilnost na šta je najbolji odgovor odbacivanje ideja o usporenju proširenja Evropske unije koje ugrožavaju izvornu viziju jedinstvene Evrope. Crna Gora u tom procesu daje primjer izvršenjem svih obaveza preuzetih ambicioznim planom evropskih integracija, rekao je predsjednik Vlade Milo Đukanović evropskim novinarima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?