Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio šefa Kancelarije OEBS-a u Podgorici Paraskivu Badesku

Objavljeno: 16.06.2009. 20:40 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas šefa Kancelarije OEBS-a u Podgorici, ambasadora Paraskivu Badesku.
Predsjednik Đukanović je izrazio zahvalnost za dosadašnju uspješnu saradnju sa Kancelarijom OEBS-a sa kojom je Vlada realizovala veliki broj projekata, koji su preporučili Crnu Goru za stabilan evroatlantski i evropski kurs. I novoj Vladi Crne Gore glavni cilj biće unaprjeđenje kvaliteta života građana, što će rezultirati i ostvarenjem strateških ciljeva, članstvom u NATO i EU, istakao je predsjednik Đukanović
Šef Kancelarije OEBS-a u Podgorici, ambasador Paraskiva Badesku čestitala je predsjedniku Đukanoviću na demokratskom izbornom procesu, formiranju novog kabineta i programskim odrednicama nove Vlade,a posebno na rezultatima koje Crna Gora postiže u reformama na putu evropskih i evroatlantskih integracija. Ona je posebno podvukla doprinos Crne Gore regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima, uz ocjenu da je naša zemlja pouzdan faktor stabilnosti u regionu.

U tom kontekstu, predsjednik Đukanović je istakao intenzivnu i kvalitetnu saradnju sa svim zemljama Zapadnog Balkana, ocjenjujući da i odnosi sa Republikom Srbijom idu uzlaznom putanjom te da će Crna Gora uskoro predložiti ambasadora u Beogradu.

Razmotrene su i konkretne mogućnosti buduće saradnje sa Kancelarijom OEBS-a u Podgorici, posebno na planu daljeg unaprjeđenja izbornog zakonodavstva.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?