Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović učestvovao na sastanku sa šefovima misija zemalja Evropske unije akreditovanim u Podgorici

Objavljeno: 17.06.2009. 21:12 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović učestvovao je danas na sastanku sa šefovima misija zemalja Evropske unije akreditovanim u Podgorici.

Predsjednik Đukanović upoznao je ambasadore sa prioritetima rada nove Vlade Crne Gore, ocjenjujući da će to biti Vlada kontinuiteta koja će slijediti iste strateške ciljeve punopravno članstvo u NATO i EU. Predsjednik je ocijenio da se crnogorska agenda na putu približavanja evropskim i evroatlanskim integracijama ispunjava predviđenim tempom, bez unaprijed zacrtanih čvrstih rokova za ostvarivanje punopravnog članstva u ovim strukturama, ali sa ciljem da građani Crne Gore što prije osjete jasne efekte ovakve Vladine proevropske politike. On je istakao da je Crna Gora prešla značajne etape na temeljnoj adaptaciji sistema za život u evroatlantskoj i evropskoj zajednici, te da će nova Vlada nastaviti sa sveobuhvatnim reformama u cilju unaprjeđenja kvaliteta života građana Crne Gore. U fokusu će biti dalja implementacija pravne sigurnosti i ekonomskih sloboda, što je od posebnog značaja u svijetlu činjenice da su investitori i preduzetnici važan partner Vlade u realizaciji krupnih infrastrukturnih projekata.

Ističući značaj reforme pravosudnog sistema, premijer Đukanović je najavio nastavak implementacije Strategije reforme pravosuđa i Strategije za borbu protiv kriminala i korupcije, u čemu su postignuti vrlo zapaženi rezultati u prethodne dvije godine.

Važan zadatak novoizabrane Vlade biće dalje ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize, i to u dva pravca: kroz očuvanje makroekonomske stabilnosti i pripreme strateških infrastrukturnih i energetskih investicionih projekata za period kada razvijene ekonomije počnu da izlaze iz krize.
Ambasadori zemalja EU su, izražavajući zainteresovanost za strateške prioritete Vlade u unutrašnjoj i spoljnoj politici, veoma pozitivnim ocijenili dosadašnji napredak Crne Gore. U otvorenom razgovoru sa predsjednikom Đukanovićem oni su iskazali interesovanje i za pojedina konkretna pitanja iz programa rada nove Vlade.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?