Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio ministra inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Abdullaha bin Zayed Al Nahyana

Objavljeno: 18.06.2009. 01:23 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ministra inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Abdullaha bin Zayed Al Nahyana, koji boravi u dvodnevnoj službenoj posjeti Crnoj Gori.
Predsjednik Đukanović je visokog gosta upoznao sa naporima koje crnogorska Vlada ulaže na uspostavljanju atraktivnog investicionog ambijenta, kroz stvaranje povoljnih uslova za rad preduzetnika i investitora. On je iskazao spremnost Vlade Crne Gore da sačuva i unaprijedi partnerske odnose sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata i u tom kontekstu sugerisao da u najkraćem roku dvije Vlade potpišu Sporazume o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i o zaštiti investitora.

Šef diplomatije Ujedinjenih Arapskih Emirata ocijenio je da je crnogorska ekonomija veoma otvorena i privlačna za investitore iz njegove zemlje, prije svega u oblasti turizma, ali i infrastrukturnih projekata energetike. On je zahvalio predsjedniku Đukanoviću na podršci koju je Crna Gora dala Emiratima za privremeno sjedište Međunarodne agencije za obnovljivu energiju.

Prijateljski odnosi dvije zemlje biće unaprijeđeni uskoro otvaranjem diplomatskog predstavništva Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici, kao i ambasade Crne Gore u Abu Dabiju.

Sa ministrom Zayed Al Nahyanom sjutra će razgovarati i ministar inostranih poslova Crne Gore Milan Roćen.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?