Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio Majkla Haltzela - višeg člana Centra za transatlanske odnose u školi za međunarodne napredne studije pri Univerzitetu Johns Hopkins

Objavljeno: 02.07.2009. 23:16 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas Majkla Haltzela - višeg člana Centra za transatlanske odnose u školi za međunarodne napredne studije pri Univerzitetu Johns Hopkins. Haltzel je bio i dugogodišnji savjetnik za spoljnu politiku američog potpredsjednika Džozefa Bajdena.

Predsjednik Đukanović je upoznao gosta sa prioritetima u radu nove Vlade Crne Gore, ističući da su to evroatlantske i evropske integracije, s jedne strane, kao i ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize na crnogorsku privredu, s druge. On je naglasio da je od izuzetnog značaja za cio Zapadni Balkan povećana pažnja nove američke administracije prema ovom regionu.

Haltzel je visoko ocijenio napredak Crne Gore na putu integracija, ukazujući da je nedavni susret predsjednika Đukanovića sa zamjenikom državnog sekretara SAD Džejmsom Stajnbergom dao novi impuls uspješnoj saradnji Crne Gore i SAD.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana, ukazujući na niz otvorenih pitanja koja potencijalno mogu ugroziti stabilnost regiona.
Sa Majklom Haltzelom danas je razgovarao i ministar spoljnih poslova Milan Roćen.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?