Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio ambasadorku Republike Egipat Amal Mourad

Objavljeno: 07.07.2009. 21:25 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadorku Republike Egipat na nerezidentnoj osnovi Amal Mourad.
Predsjednik Đukanović izrazio je zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomije gdje su značajni investitori iz Egipta izrazili zainteresovanost za projekte u Crnoj Gori. On je istakao da će narednih dana biti potpisan ugovor izmedju Vlade i tivatske opštine sa egipatskom kompanijom Oraskom o veoma vrijednom projektu na Luštici.
Ta saradnja biće upotpunjena uskoro kompletiranjem pravne infrastrukture, potpisivanjem sporazuma o zaštiti investicija i o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, što će stvoriti uslove za još intenzivnije prisustvo egipatskih investitora.
Ambasadorka Mourad istakla je i saradnju u oblasti odbrane, kao i predstojeće potpisivanje sporazuma o saradnji dvije Vlade u oblasti kulture. Najavila je da je Vlada Egipta već obezbijedila jedan broj stipendija za studente iz Crne Gore koji izraze želju da se školuju u Kairu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?