Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio predsjednika Velike nacionalne skupštine Republike Turske Koksala Toptana

Objavljeno: 08.07.2009. 20:06 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predsjednika Velike nacionalne skupštine Republike Turske Koksala Toptana, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović iskazao je visoko zadovoljstvo intenzitetom kojim se razvijaju i unaprjeđuju bilateralni odnosi Crne Gore i Turske, čemu značajan impuls daje i saradnja dva Parlamenta. On je podsjetio da je saradnja dvije Vlade veoma intenzivna u oblasti odbrane i spoljnih poslova te da su pripremljeni i sporazumi u oblasti kulture i obrazovanja, kao i socijalnog osiguranja. Sve to praćeno je i značajnim prisustvom turskih investitora u Crnoj Gori, uz očekivanje da će oni pokazati interesovanje i za niz već pripremljenih projekata u oblasti infrastrukture, turizma i energetike, čija se realizacija očekuje nakon izlaska svjetske ekonomije iz globalne krize.

Predsjednik Đukanović upoznao je gosta i sa prioritetima Vlade Crne Gore dalji intenzivni napredak u procesu evroatlantskih i evropskih integracija, kao i ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize.

Predsjednik Velike nacionalne skupštine Republike Turske Koksal Toptan saglasio se da su bilateralni odnosi dvije zemlje odlični, bez nijednog otvorenog pitanja. On je istakao da Turska vidi Crnu Goru kao bitnu balkansku zemlju koja može biti primjer za ostale države regiona svojom politikom dobrosusjedskih odnosa i snažnog opredjeljenja za proces integracija. Na tom putu Turska će i dalje pružati podršku naporima Crne Gore, saopštio je predsjednik Toptan.

Sagovornici su analizirali i odnose u regionu Zapadnog Balkana, kao i puteve za prevazilaženje posljedica globalne krize po ekonomije dvije zemlje. Saglasili su se da će predstojeće otvaranje ambasade Crne Gore u Ankari doprinijeti još intenzivnijoj saradnji dvije zemlje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?