Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Filipović: Donacija Turske iskaz solidarnosti naroda te države sa Crnom Gorom

Objavljeno: 08.04.2020. 22:47 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
U Crnu Goru stigla je donacija predsjednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana, na osnovu dogovora sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Vojni avion sa medicinskom opremom sletio je na Aerodrom Podgorica, gdje su na dočeku bili državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović, ambasadorka republike Turske Songul Ozan i Miodrag Radović, šef kabineta predsjednika države.

‘Medicinska oprema se sastoji od 50.000 maski, 1000 zaštitnih odijela i 1000 testova. Ova, kao i prethodne donacije na raspolaganju su Ministarstvu zdravlja i zdravstvenom sistemu Crne Gore. U ovom vremenu najveće pandemije koja je zahvatila svijet i izazvala najveću krizu poslije Drugog svjetskog rata, iskaz je solidarnosti naroda Turske i prepoznat u velikom prijateljstvu sa Crnom Gorom', poručio je Filipović.

mod mod

On je zahvalio ambasadorki Turske, narode te države, kao i predsjedniku Erdoganu, našim saveznicima i prijateljima. 
  
'Od momenta kada je izbila epidemija, Turska i Crna Gora kao prijateljske i savezničke zemlje dijele solidarnost. Nadam se da će ova oprema biti naš doprinos ozbiljnoj borbi koju država Crna Gora vodi', poručila je ambasadorka Ozan. Ona se zahvalila svima koji daju svoj doprinos, a posebno predsjedniku države Milu Đukanoviću, koji je nedavno razgovarao sa predsjednikom Erdoganom, kao i premijeru Dušku Markoviću

Ambasadorka je podsjetila da je Turkish Airlines doveo i mnogo državljana Crne Gore, kao i da je ovome prethodila još jedna donacija Turske u vidu testova za COVID19, što je još jedan primjer odlične saradnje dvije države.

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?