Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković čestitao Pesah: Imperativ je da u zajedništvu pronađemo snagu da iz bitke s epidemijom izađemo sa najmanje posljedica

Objavljeno: 09.04.2020. 16:26 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću i građanima jevrejske vjeroispovijesti Pesah, praznik kojim se obilježava oslobađanje jevrejskog naroda iz drevnog ropstva.

„Simbolično, ove godine u vrijeme nastupajućih blagih dana, skoro sve zemlje svijeta pa i Crna Gora pokušavaju da se izbore sa epidemijom koja ugrožava ono što je najvrjednije.

Uvjeren sam da smo pravovremenim i odlučnim djelovanjem uspjeli da situaciju u Crnoj Gori držimo pod kontrolom. Mudrost i hrabrost da se suočimo sa do sada najvećom prijetnjom po čovječanstvo, leži u vjeri za dobro zdravlje i bolje sjutra svakog građanina i svake porodice.

Zato imamo imperativ da, u zajedništvu koje čini vertikalu multinacionalnog i multivjerskog bića Crne Gore, pronađemo snagu da iz ove bitke izađemo sa najmanje posljedica. Stoga svim vjernicima čestitam praznik, sa željom da ga ove godine provedu u zdravlju, u svojim domovima, štiteći i sebe i svoje najbliže“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića upućenoj predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?