Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio potpredsjednika Vlade i ministra za evropske i evroatlanske integracije Gruzije Giorgi Baramidzea

Objavljeno: 03.09.2009. 00:26 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas potpredsjednika Vlade i ministra za evropske i evroatlanske integracije Gruzije Giorgi Baramidzea.
Premijer Đukanović istakao je da će prva posjeta jednog visokog gruzijskog zvaničnika Crnoj Gori dati nesumnjiv doprinos razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje, kao i intenzivnoj saradnji na multilateralnom planu. On je gosta iz Gruzije upoznao sa prioritetima državne politike Crne Gore, kao i tempom ostvarenja ključnih ciljeva te politike, a to su punopravno članstvo u NATO i EU. On je takođe ocijenio da će Crna Gora globalno kriznu 2009.godinu završiti u stanju ekonomske stabilnosti, uz početak radova ne nekim krupnim infrastrukturnim projektima i dovršetak ili otvaranje procedure za izbor strateških investicionih partnera na projektima u sektoru energetike i turizma.
Potpredsjednik Vlade i ministrar za evropske i evroatlanske integracije Gruzije Giorgi Baramidze ocijenio je da se Crna Gora u periodu nakon ostvarene nezavisnosti izuzetnom brzinom kreće na putu evropskih I evroatlantskih integracija. On je izrazio želju njegove Vlade da na tom planu intenzivno sarađuje sa Vladom Crne Gore, kao i u ekonomskoj sferi, te u oblasti kulture, nauke i obrazovanja.
Potpredsjednik Baramidze uručio je premijeru Đukanoviću poziv koji mu je uputio predsjednik Vlade Gruzije Nika Gilauri da zvanično posjeti ovu zemlju, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?